Воїнам Небесного Війська присвячується…(презентація книги в Кіровограді)

Патріотизм – це одна із ланок людського характеру. Він, подібно до любові, керує людською свідомістю, заставляючи робити великі і малі вчинки в ім’я своєї Батьківщини.

До другої річниці трагічних подій на Майдані бібліотекарі філії №19 Кіровоградської МЦБС провели патріотично-виховний захід, присвячений пам’яті загиблим героям Небесної Сотні, тим, хто повстав проти насилля, несправедливості до своєї країни, хто здійснив особистий подвиг – віддав своє життя заради світлого майбутнього нової України.

Саме темі національної гідності присвячена виставка, яказараз представлена у книгозбірні,–«Українці – нація героїв», на якій бібліотекарі зібрали матеріали про те, як починався Майдан та його масштабність, про Небесну Сотню та Антитерористичну Операцію на Сході країни, яка триває і нині. Унікальну для кіровоградської літератури книгу «До барикад!» з цієї виставки презентували на заході поети – Кирило Поліщук та Сергій Цигульський. Це революційна поезія Майдану очима кіровоградських поетів… поетів різного віку і різного рівня, але яких об’єднали події, що не могли нікого залишити байдужими – від побиття студентів у грудні 2013-го до анексії Криму та початку бойових дій на Сході. Автори розповіли про шлях створення книги від ідеї до появи: збір коштів, оформлення обкладинки Юрієм Журавлем, пошук авторів, відбір віршів. Окрім читання поезій зі збірки, поети виконували «революційну» музику – пісні на слова Андрія Любки, Василя Стуса та авторські композиції.

Згадали бібліотекарі загиблого героя, ім’я якого вже два роки на вустах у багатьох кіровоградців – Віктора Чміленка, показали трейлер до фільму «Чміль». А разом з Небесною Сотнею вшанували кожного українського воїна, який загинув на сході країни – «Небесну тисячу».
 

0 коментарів

Автор публікації заборонив додавати коментарі