"Битва музикантів" у Кіровограді (Відео)

У Кіровограді щомісяця відбувається мистецьке змагання для музикантів під назвою «Битва музикантів». Це музичне змагання на кшталт поетичного слему — музиканти грають у певних часових рамках, глядачі оцінюють, хто набирає більше балів — переходить у наступний тур, тоді до фіналу, хто набрав більше у фіналі — той переможець.

Подібні мистецькі змагання (поетів, музикантів, фотографів) не є новинкою. Вони з«явилися ще раніше, аніж музичні концерти, поетичні виступи та презентації. 
Зародилися мистецькі змагання в Античній Греції, і мали назву „агон“. Подруга Вікіпедія в поміч: Агон — змагання (спортивні, поетичні, музичні, театральні) під час релігійних свят у Давній Греції. В Афінах перший агон відбувся 534 до н. е. як змагання серед трагічних поетів. Літературний агон — своєрідне словесне змагання між дійовими особами в еллінських комедіях, завдяки якому розкривається ідейний зміст драматичного твору. Одним із прикладів агону можна назвати суперечку між Есхілом та Евріпідом у комедії «Жаби» Арістофана. Джерело: uk.wikipedia.org/wiki/Агон

У Кіровограді вже відбулося три таких „битви музикантів“. 9-го квітня відбудеться наступна.
Хочу запропонувати вам послухати/переглянути учасників „Битви музикантів“ — кіровоградських митців.

0 коментарів

Автор публікації заборонив додавати коментарі